Blog

Indonesië, een uniek land

Indonesië is één van de meest unieke landen op de wereld naar mijn mening. Het totale land bestaat uit duizenden verschillende eilanden in de Indische Oceaan. Er wonen talloze verschillende bevolkinsgroepen, en er worden evenzoveel talen gesproken. Door het grote verschil in landschappen herbergt het land een gigantische biodiversiteit die je op weinig andere plekken zal zien. Indonesië bevindt zich bijna volledig op de evenaar, dus het klimaat is erg tropisch. Het is het grootste archipel van de wereld staat bekend om zijn vulkanen en andere gebergtes waaruit de eilanden zijn gevormd. Eigenlijk is het een gigantische samenvoeging van kleine landen, want vaak heeft elk eiland zo zijn eigen cultuur en bevolkingsgroep. Ook heeft elk eiland een uniek landschap, van regenwouden tot prachtige stranden en zowel actieve als non-actieve vulkanen. Indonesië is dan ook een prachtig vakantieland, met name de eilanden Bali en Java!

Bali

Bali is een ontzettend populaire bestemming, en dat is niet zo gek. Op social media zie je ontzettend vaak foto's die op Bali genomen zijn, al heb je dat niet altijd door. De natuur alleen al is zo mooi en divers dat er haast een oneindig aantal mooie plekken is. Met een rondreis Bali kan je in ieder geval proberen om zo veel mogelijk van deze prachtige plekken te vinden. De culturele trekpleisters zijn vaak duizenden jaren oud, en zo ook de talloze tempels die je op de raarste plekken op Bali kan vinden. Bovendien kan je daar gemakkelijk kennis maken met mensen van over de hele wereld. Dit uiteraard juist omdat het zo'n gewild vakantieland is. Ook voor de avonturier is er genoeg te beleven. Van surfen tot wildwater varen en een tour langs een groot aantal watervallen!

Java

Java is qua oppervlak niet het allergrootste eiland van Indonesië, maar het is wel degelijk het belangrijkste eiland. De hoofdstad, Jakarta, ligt in het westen van het eiland, en is een gigantische metropool. Hoe verder je naar het oosten gaat, hoe dunner de beschaving wordt, en hoe meer authentieke gebouwen en tempels je tegenkomt. De meest tropische watervallen waar je bij kan zwemmen bevinden zich op Java. Ook het grootste gedeelte van de Indonesische bevolking woont op Java, dus voor een authentieke ervaring met de locals kan je hier goed terecht. Zeker in de kleinere plaatsjes is het lang niet zo toeristisch als Bali. Alleen al op deze twee eilanden kan je verschillende vakanties doormaken zonder alles echt gezien te hebben!

Geef een reactie