Blog

Bekijk of je een vaccinatie nodig hebt voor jouw verre reis

Veel mensen zijn weer van plan om het deze zomer er flink van te nemen. Door een vakantie te boeken kunnen mensen weer heerlijk genieten en ontspannen. Dankzij een vakantie is het dan ook mogelijk om met familie of vrienden een tijdje te kunnen ontspannen. Sommige mensen vinden het prettig om dicht bij huis te blijven en anderen gaan graag zo ver mogelijk van huis weg. Wanneer je liever voor verre landen kiest bij een vakantie is het echter belangrijk om extra goed op de gezondheid te letten. Het kan namelijk nog wel eens voorkomen dat er in bepaalde verre landen virussen rondwaren die we in Nederland niet meer gewend zijn. het zou uiteraard vervelend zijn als je tijdens jouw verre reis ziek gaat worden. Bekijk daarom eens of je misschien een extra vaccinatie kan gebruiken voordat je vertrekt. 

 

Hepatitis B

Een van de ziektes die je in het buitenland nog kan oplopen is hepatitis B. Dit is een vervelend ontsteking aan de lever. Deze ziekte kan in het lichaam komen door een virus. Dit virus wordt overgedragen door bloed of lichaamsvocht met bloed. Ook is het mogelijk om hepatitis B op te lopen door seks. Het is dan ook belangrijk om hier in verre landen mee op te letten. Vooral in gebieden als Afrika en Azië is het mogelijk hepatitis B op te lopen. De symptomen van hepatitis B kunnen meevallen, maar wanneer je wel veel last hebt van deze ontsteking kan het de verre reis goed verpesten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om koorts en vermoeidheid te ervaren. Daarnaast kan je door hepatitis B pijn krijgen in de buik ter hoogte van de lever. Deze ziekte kan je voorkomen door te kiezen voor een hepatitis B vaccinatie

 

Vaccinatie 

Met de vaccinatie zal jij jezelf beschermen tegen hepatitis B. het is bij de vaccinatie tegen dit virus nodig om slechts eenmaal het gehele proces door te lopen. Vervolgens zal je voor de rest van jouw leven beschermd zijn tegen hepatitis B. het gehele proces bestaat uit drie vaccinaties. Het is dan ook aan te raden om ver voor jouw reis te beginnen met het plannen van de vaccinatie. Op deze manier weet je namelijk zeker dat het vaccin bij jouw lichaam op tijd ingewerkt zal zijn, waardoor je goed beschermd bent tegen hepatitis B. Wanneer je meer informatie wilt leven over hepatitis B en de vaccinatie hiervan, is het verstandig om een kijkje te nemen op Vaccinatiewijzer.nl.

Laat een antwoord achter