Blog

Voor het eerst op jezelf wonen? Hier een kleine checklist!

Ga je binnenkort op jezelf wonen? Dan ga je een hele spannende maar o zo leuke tijd tegemoet. Je hebt uiteraard al die tijd heerlijk bij je ouders gewoond maar het is nu gewoon tijd dat je op jezelf gaat. Misschien wel omdat je in de stad gaat studeren of omdat je net bent begonnen met een ontzettend leuke baan. Kortom, wat de reden ook is er komt wel wat bij kijken als je op jezelf gaat wonen. Heb je bijvoorbeeld wel aan alles gedacht zodat je ook echt fatsoenlijk kan leven? Hier een kleine checklist voor jezelf zodat je in ieder geval alles in huis hebt wat je nodig hebt.

Meubels en accessoires

Een kamer, appartement of een huis voelt natuurlijk pas echt als thuis als je hebt ingericht naar jouw smaak. Het inrichten van je kamer, appartement of huis doe je uiteraard met meubels en accessoires. Je wilt je woonkamer uiteraard voorzien van een bank en een eettafel. En bij de eettafel moeten natuurlijk wel wat stoelen. In de slaapkamer wordt een bed zeer op prijs gesteld en ook een kledingkast kan handig zijn. Heb je nog wat ruimte over? Dan is een bureau ook van harte welkom. Uiteraard moet de boel nog even leuk aangekleed worden en dit doe je met accessoires. Een paar leuke schilderijen, kussens, planten en dekentjes kunnen als een groot verschil maken. Ook een likje verf op de muur doet soms wonderen. Weet je niet zo goed welke kleuren en patronen je kunt matchen? Kies dan altijd een lichte kleur voor je basis zoals wit of lichtgrijs en vanaf daar kun je daadwerkelijk met iedere kleur of patroon werken. Hou het bij max 3 á 4 andere kleuren per ruimte

Internet en tv

Als je op jezelf gaat wonen is het natuurlijk wel zo lekker als je ’s avonds voor de tv kan ploffen of in ieder geval je favoriete serie kan kijken op je laptop. Geen een woonruimte kan eigenlijk nog zonder internet. In sommige gevallen is een internet abonnement inclusief en in andere gevallen zul je deze nog zelf moeten afsluiten. Wil je daarnaast ook een abonnement afsluiten voor je tv? Kijk dan voor een alles in 1 abonnement. Vaak ben je dan stukken goedkoper uit. Hier zit zowel je internet als tv als telefoon ineen. Bij sommige abonnementen zit zelfs ook nog je mobiel erbij.

Keukenapparatuur

Uiteraard moet er ook gegeten worden en je eten vaak je uiteraard klaar in de keuken. Daarvoor is keukenapparatuur in de meeste gevallen wel handig. Een fornuis, een magnetron en een oven zijn wel belangrijke benodigdheden om je dagelijkse maaltijden mee klaar te maken. Daarnaast is een koelkast ook erg handig voor je voedingswaren. Ben je een echte koffieliefhebber of thee drinker? Dan kan een koffiezetapparaat of waterkoker ook zeker niet ontbreken in je nieuwe stulpje.

Geef een reactie