Blog

Waarom is kamperen met het gezin zo populair?

Het idee dat de ouders in een gezin op vakantie gaan en de kinderen thuisblijven geeft soms niet echt een rustgevend gevoel. Kamperen is een geweldige manier om met je kinderen te genieten van de natuur en even samen te zijn. Erg veel families kiezen bewust voor familiecampings zodat de kinderen lekker hun gang kunnen gaan en kunnen genieten van alle mooie activiteiten en faciliteiten die campings te bieden hebben. Andere families zijn blij met traditionele campings zonder al te veel speeltuintjes en activiteiten. In Spanje en Luxemburg zijn er vele familiecampings waar je kunt verblijven met het gezin. 

Spanje

Wanneer je aan Spanje denkt, denk je waarschijnlijk aan zon, zee en strand. Maar Spanje heeft ook heel veel mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt kamperen met de kinderen. Op zoek naar een kindvriendelijke camping Spanje? Er zijn allerlei campings in Spanje die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen die diverse activiteiten aanbieden voor alle leeftijden. Zo kunnen de kinderen zich uitleven in het zwembad of in de speeltuin, terwijl de ouders genieten van een ontspannen vakantie na een jaar hard werken. Ook is er vaak animatie aanwezig op deze campings, dus er is altijd iets te doen. En als je even weg wilt van de camping, dan zijn er in de omgeving vaak allerlei leuke bezienswaardigheden of activiteiten te doen. 

Spanje is ook een land met veel cultuur en geschiedenis. Dit maakt het extra leuk om hier te kamperen, want je kunt je niet vervelen. Bezoek bijvoorbeeld de Alhambra in Granada of Mezquita in Cordoba. Spaans spreken is een groot voordeel, maar ook als je niet goed Spaans spreekt, is er genoeg hulp te vinden op de campings. Het weer in Spanje is meestal erg goed, dus je kunt er het hele jaar door kamperen. Als je in het laagseizoen gaat kamperen, kun je soms zelfs korting krijgen en lekker voordelig op vakantie.

Luxemburg

Ook Luxemburg staat hoog op het lijstje als het gaat om kampeervakanties. Wanneer je op zoek bent naar een plek waar je met je familie kunt ontspannen en kunt genieten van de natuur, dan zijn er tal van fantastische campings in Luxemburg die perfect zijn voor een onvergetelijke vakantie. Er zijn verschillende campings die speciale activiteiten voor kinderen aanbieden, zoals ponyrijden en spelletjes. Er is genoeg te doen voor jong en oud, zodat iedereen een fijne vakantie heeft. Of je nu kampeert in een tent, caravan of bungalow, een Luxemburg camping geeft je een geweldige vakantie.

Laat een antwoord achter