Blog

Andio

Na vele lange werkweken, zware maandagen en te veel overuren was het zover: ik had vakantie! Niet is fijner dan er écht even tussen uit te kunnen en ver weg te zijn van al je werk of andere stress. Daarom had ik besloten om niet alleen vakantie dagen op te nemen, maar ook daadwerkelijk op vakantie te gaan. Mijn partner is vroeger vaak naar Griekenland geweest maar zelf was ik daar nog nooit geweest. Daarom besloten we om dit prachtige land te bezoeken!

Voorbereiding is het halve werk

Of tenminste, dit zeggen ze altijd. Wij waren echter redelijk laat met het plannen van onze vakantie, maar konden gelukkig nog last minute vliegtickets vinden via Triptime. Griekenland is gelukkig wel een makkelijk bereisbaar land. Een visum is natuurlijk niet nodig en, ondanks de economische crisis, kan je er nog steeds met de euro betalen. Ideaal dus als je niet al te veel moeite én/of tijd in de voorbereiding van je reis wil stoppen!

Genieten!

Omdat wij deze vakantie vooral geboekt hadden om bij te komen, hebben we besloten om niet te veel activiteiten te plannen. Wij hebben vooral heerlijk genoten van het zwembad bij ons hotel, met natuurlijk een lekker dik boek en een koude cocktail in onze handen. Toch wilden wij ook wat van de omgeving zien. Wij hebben daarom een dag een auto gehuurd en een dag een boottrip gemaakt. Met de auto zijn we zelf rond gereden en hebben een aantal tussenstops gemaakt om even een stukje te wandelen of van het mooie uitzicht te genieten. De boottocht hebben we wel laten organiseren. We waren een volledige dag onderweg en kregen een heerlijk Grieks buffet als lunch. Als kers op de taart mochten we hier ook ouzo proeven, hét bekendste drankje van Griekenland. Ouzo heeft een redelijk hoog alcohol percentage en een anijsachtige smaak. Als je in Griekenland uiteten gaat krijg je dit vaak bij je maaltijd, je zal het dus zeker ergens eens kunnen proeven.

Het Griekse dieet

Maar Griekenland staat niet alleen bekend om z’n ouzo, je zal het Griekse eten vast wel eens geproefd hebben! Ook in Nederland zijn er veel Griekse restaurants te vinden. Veel gerechten herkende ik dus al wel, maar de Grieken bereiden het toch nét weer anders dan hier in Nederland. In Griekenland is het begrip ‘flexitariër’ nog niet algemeen bekend; de meeste gerechten bestonden uit (veel) vlees of vis. Je zal dan ook zeker geen honger hebben na meeste gerechten in restaurants. Porties zijn groot en vaak wordt er een voorgerecht of dessert namens het huis geserveerd. Dit alles voor een schappelijke prijs. Waarschijnlijk zal een bezoekje aan de Griek in Nederland wat duurder uitvallen, maar wij willen zeker nog eens gaan om weer in de Griekse sferen te komen! Andio, oftwel: tot ziens Griekenland!

Geef een reactie