Blog

Verbouwen van de winkel

Op mijn zestiende verjaardag besloot ik dat het tijd was voor een baantje. Voor deze leeftijd has ik nog nooit ergens gewerkt. Op mijn verjaardag kreeg ik van iedereen allemaal hele mooie cadeaus. Ik was hier blij mee, maar bedacht me ook, ik wil dit zelf kunnen kopen en niet elk jaar op mijn verjaardag moeten wachten. Mijn moeder werkte op dit moment bij een kledingwinkel. Ik besloot om te vragen of daar nog een plekje voor mij vrij was. De standaard baantjes zoals in de bediening, vakkenvuller en krantenwijk lopen spraken mij niet aan. ik wilde een wat persoonlijkere plek en een wat minder groot team. Via mijn moeder kon ik op sollicitatie bij de baas van de kledingwinkel, Koen. Tijdens dit gesprek klikte het goed. Ik leerde dat Koen niet één, maar vijf kledingwinkels had. Deze zaten allemaal in Den Haag en omstreken.

Business is Booming

Omdat de zaken zo goed liepen, besloot Koen om een nieuwe winkel te openen in Wassenaar. Hier zat al een winkel van Koen, maar in een kleiner pand. In het grotere nieuwe pand was veel meer plek voor kleren. Ook zat dit pand op een veel prominentere plek in de winkelstraat. De bakker en fruitboer om de hoek zorgde voor een constante stroom van mensen. Ik werkte op dit moment nog in het magazijn. Hier gaf ik de kleding hun labels en beveiligingstag. Toen Koen mij vroeg om te helpen bij het verbouwen van de winkel twijfelde ik geen moment. Het werk in het magazijn was best saai. Soms stond ik zelfs alleen. Ik wilde wel privacy, maar wat mensencontact was zeker wel gewenst.

Vroeg opstaan

Koen en ik hadden ongeveer een week voor het leegruimen van de ene winkel, en het inruimen van de andere winkel. Om dit voor elkaar te krijgen was een bedrijfswagen nodig voor het vervoeren van bouwmaterialen en kleding. Koen had zelf wel een bedrijfswagen, maar deze stond net deze week            ein de garage. Zoals de welbekende uitspraak; zal je maar net zien. Een shortlease bedrijfswagen was hiervoor de geschikte oplossing. De bus was groter dan Koen zijn eigen bus, dit hielp bij het verplaatsen van de spullen. Soms moesten er plinten mee in bus. Deze kwam dan tot aan de deur, en geen millimeter te veel. Koen en ik hadden veel lol tijdens het verbouwen. Ik heb zelfs geholpen op 31 december, de dag van de opening. Koen was zo aardig om mij dubbel te betalen op deze dag.

Geef een reactie